Awww. Nu-i asa ca pinguinii sunt cele mai scumpe fiinte? Prin felul in care se clatina cu aripioarele lor blegi. Pinguinii Adélie sunt unele dintre cele mai adorabile animale arctice, ajungand pana la 70 de cm si cu ochii ca doua margele.

Dar nu trebuie sa ne lasam inselati de aspectul lor fascinant.

Atunci cand Dr. George Murray Levick si-a expus observatiile in anii 1911 si 1912 in ceea ce priveste comportamentul sexual al pinguinilor, toate cercetarile relevante au fost considerate prea obscene pentru a fi publicate.

Se poate ca astfel de interdictii sa fi reprezentat o regula pentru pudicitatea din Anglia in timpul Erei Edwardiene, dar chiar si pentru standardele din ziua de azi, unele aspecte sunt de-a dreptul extreme.

Cu mult inainte de revolutia sexuala din 1960, pinguinii se aflau cu un pas inainte, masculii pinguini angajandu-se in relatii sexuale cu femele celibatare. Totodata, s-au notat si evenimente homosexuale intre pinguinii de sex masculin.

Pana acum nu exista vreo problema din punct de vedere al standardelor actuale. Dar stati. In timpul Expeditiei in Zona Arctica, Levick a putut observa cazuri in care pinguinii Adélie recurgeau la violuri singulare sau in grup, abuzuri sexuale si fizice asupra puilor precum si necrofilie; in unele cazuri de necrofilie, cadavrele aveau chiar si un an.

Levick a pus toata aceasta „depravare halucinanta” pe seama „masculilor huligani”. A fost atat de socat incat si-a notat observatiile in limba greaca astfel incat numai persoanele educate sa poata intelege. Se pare ca sistemul lui a functionat deoarece studiul sau nu a fost publicat pana in anul 2012.

Depravarea pinguinilor a fost evidentiata si in 1998, atunci cand oamenii au observat cum pinguinii foloseau pietre pentru a-si pune amprenta, precum niste proxeneti, asupra femelelor pe care doreau sa le foloseasca pentru prostitutie.

Mai mult, s-au raportat cazuri in care femelele ce se angajau in astfel de acte, inselau masculii pentru a-i face sa creada ca vor intretine relatii sexuale, executand un ritual de curtare elaborat, ca mai apoi sa fuga cu pietrele masculilor deceptionati.

Pingu nu va mai fi niciodata la fel 🙁

4 thoughts on “Latura intunecata a pinguinilor Adelie ce a fost tinuta secreta pentru sute de ani

  1. Am fost impresionat/a de calitatea materialelor folosite si de tehnologiile inovatoare prezentate in articol. Duette demonstreaza o preocupare reala pentru confortul si siguranta utilizatorilor, ceea ce este foarte apreciat.

  2. Este remarcabil faptul ca produsele Duette sunt create cu grija pentru detalii si cu atentie la nevoile utilizatorilor. Articolul explica clar avantajele acestor produse si modalitatile in care acestea pot fi integrate in diverse spatii.

  3. M-am bucurat sa descopar modul inovator in care sunt concepute produsele Duette si cum acestea pot contribui la imbunatatirea calitatii vietii. Apreciem efortul depus pentru a oferi clientilor solutii eficiente si confortabile.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre produsele Duette si beneficiile acestora. Sunt impresionata de diversitatea gamei de produse prezentate si de modul in care acestea pot fi personalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *