Indiferent daca vrei sa alegi covoare pufoase sau covoare clasice, este foarte important sa te asiguri ca optezi pentru piese de calitate. In magazinele online exista inclusiv covoare ieftine care au o calitate buna si care vor rezista foarte mult timp.

Covoarele sunt un complement care ajuta in a da caldura decorului unei camere. Desigur, trebuie sa stii cum sa alegi bine covorul, luand in considerare diferite aspecte, cum ar fi dimensiunea camerei, culoarea peretilor si a podelei, precum si tipul de mobilier.

Linii directoare pentru alegerea unui covor bine

Pentru a alege cele mai potrivite covoare moderne este foarte important sa tii cont de informatiile de mai jos astfel incat sa poti selecta produsul perfect pentru tine.

Dimensiunea camerei

In camerele de zi spatioase puteti alege covoare mari. Cu cat camera este mai mica, cu atat covoarele trebuie sa fie mai mici si decorarea trebuie sa fie mai putin supraincarcata.

Spre exemplu, in momentul in care trebuie sa alegi covoare de hol, daca ai un hol mic, nu il acoperi complet cu covoare pline de modele pentru ca va parea automat mai mic si mai ingust.

In spatiile mici, cele mai bune pentru a nu satura camera sunt covoarele din tesaturi fine, tonuri netede si moi.

Culoarea

In camerele cu podele din lemn inchis, vom alege un covor bej sau culori deschise pentru a da multa lumina. Daca, pe de alta parte, podeaua camerei este deschisa, ii putem da putere cu un covor mai colorat.

Culoarea peretilor

Peretii albi si nud in tonuri moi sustin covoare de tot felul, culori netede si deschise pentru o atmosfera minimalista; sau imprimate, pufoase si colorate pentru un stil pop.

Peretii intunecati sau supraincarcati cu picturi sau alte accesorii se potrivesc cu podele deschise si cu covoare usoare.

Stiluri de covor

Exista stiluri diferite, de la covoarele clasice care pot fi gasite in cele mai multe case, covoare lucrate manual sau din piei de animale, pana la modele mai actuale care pot fi realizate in diferite modele si dimensiuni.

Alte stiluri sunt covoarele orientale care arata foarte bine in spatiile de decorare in stil Zen, covoarele etnice cu diferite desene si modele incarcate cu culoare pentru a da viata oricarei podele sau covoarele de puzzle cu combinatii in mai multe tonuri.

Cele mai practice covoare sunt covoarele tesute din vinil si fibre sintetice, care sunt mai rezistente si mai usor de curatat.

Este suficient sa le maturi, astfel incat acestea sunt ideale pentru persoanele care sufera de alergii, camerele copiilor sau bucatariile. In zonele cele mai aglomerate, cel mai practic lucru este sa folosesti culori ceva mai inchise.

Cele mai fericite covoare

Covoarele colorate pot da viata oricarei incaperi care are nevoie de un dram de bucurie. Covoarele cu volum si luminozitate arata foarte bine in medii minimaliste putin reincarcate.

In plus, cu ajutorul modelului de pe covor vei putea obtine o piesa statement in locuinta ta fara sa te straduiesti foarte tare si fara sa fie nevoie sa combini extrem de multe piese.

3 thoughts on “Sfaturi cheie pentru alegerea unui covor bun

  1. Sunt convins ca investitia intr-un set de rolete Duette ar aduce multiple beneficii atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Articolul mi-a deschis ochii asupra importantei unei izolari corespunzatoare a ferestrelor si am sa iau in considerare achizitionarea acestora pentru locuinta mea.

  2. Ma impresioneaza faptul ca roletele Duette sunt disponibile intr-o gama variata de culori si texturi, ceea ce le face potrivite pentru orice tip de decor interior. De asemenea, beneficiile lor in ceea ce priveste economisirea energiei sunt un mare plus.

  3. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii utile despre avantajele roletelor Duette. Am aflat multe detalii interesante despre izolarea fonica si termica pe care o pot oferi aceste rolete, ceea ce ma determina sa iau in considerare achizitionarea lor pentru casa mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *