Iata cateva semne importante pe care sa le urmaresti pentru a sti cand trebuie sa iti schimbi anvelopele.

 • Uzura anvelopelor. Uzura pe marginea interioara sau exterioara a anvelopelor se datoreaza problemelor de aliniere a rotilor, uzura de pe ambele margini, unei presiuni mult prea scazute iar cea de pe mijloc se datoreaza unei presiuni mult prea crescute. 
 • Pentru a masura gradul de uzura al anvelopelor, ai nevoie de o moneda de 10 sau 50 de bani. De regula anvelopele noi de vara au intre 7.5 si 9 mm iar cele de iarna au 10-12 mm. O moneda de 50 de bani are aprox. 8mm de la baza pana la a doua linie, iar cea de 10 bani are aprox. 8 mm de la baza pana la cifra 10, ca in imagine. Plaseaza o moneda intr-un canal de pe mijlocul benzii de rulare ca sa vezi ce uzura au anvelopele tale.

 • Anvelope prezinta fisuri sau taieturi laterale.
 • Cui in cauciuc. Chiar daca anvelopa pare sa nu piarda din presiune, daca ai un cui in cauciuc e necesar sa te deplasezi pana la cel mai apropiat service fie sa repari anvelopa, fie sa o schimbi. 
 • Uzura inegala a anvelopelor. Daca anvelopele tale s-au uzat inegal, vei simti niste vibratii mici in volan la viteze mai mari de aprox. 50km/h. 
 • Defectarea sau deteriorarea valvei. Fii atent ca de fiecare data cand schimbi anvelopele sa schimbi si valvele, altfel acestea se pot deteriora. 
 • Alti factori care provoaca daune anvelopelor
  ➤ Neintretinerea corespunzatoare a anvelopelor (verificarea periodica a presiunii, rotirea anvelopelor intre ele, alinierea corespunzatoare)
  ➤ Nefolosirea anvelopelor corespunzatoare vremii (anvelope de sezon acolo unde este nevoie sau rularea anvelopelor de iarna pe timp de vara si viceversa)
  ➤ Gropi, borduri, obiecte ascutite sau alte obstacole
  ➤ Condusul agresiv – franarea sau accelerarea excesive
  ➤ Condusul pentru o perioada mai lunga la viteze mari
  ➤ Conditiile climatice – caldura sau frigul extrem pot accelera deteriorarea anvelopelor.

  Comanda anvelope de pe Radburg.ro
  Cea mai simpla modalitate de a comanda online anvelope este sa intri pe www.radburg.ro. In cateva click-uri poti adauga in cos produsele dorite si acestea vor fi livrate la adresa ta. Ai beneficii cum ar fi:

 • Transport gratuit
 • Consultanta gratuita
 • Garantie pana la 3 ani
 • O gama larga de produse din care poti alege
 • 3 thoughts on “Cand trebuie sa schimbi anvelopele

  1. Articolul este foarte informativ si mi-a oferit o imagine clara despre beneficiile perdelelor Duette. Ma bucur sa vad ca nu doar izoleaza termic, ci au si un design elegant si modern. Voi recomanda cu incredere acest produs tuturor prietenilor mei.

  2. Am fost placut surprins sa aflu despre solutiile termoizolante oferite de perdelele Duette. Este o idee excelenta pentru cei care doresc sa economiseasca energie si sa isi mentina casa confortabila pe tot parcursul anului. Cu siguranta voi explora mai mult aceasta optiune.

  3. Foarte interesant articolul! Nu stiam ca exista astfel de perdele care sa ofere atat de multe avantaje. Sunt impresionat de faptul ca pot fi utilizate atat vara, pentru a tine caldura afara, cat si iarna, pentru a mentine caldura in casa. Cu siguranta voi lua in considerare aceasta optiune pentru locuinta mea.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *