In functie de anotimpul anului, temperaturile pot fi mai ridicate sau mai scazute, atat afara, cat si in casa.

Prin urmare, pentru a ne odihni bine, este necesar sa avem asternuturi care sa ne ofere relaxare si moliciune.

Exista diferite modele de lenjerie de pat care pot fi potrivite pentru fiecare anotimp al anului. Important este sa dormi confortabil si linistit.

Tuturor ni s-a intamplat, la un moment dat, sa ne bagam in pat in mijlocul iernii si sa ajungem sa ne fie frig.

Dar vara se poate intampla si contrariul. Este important sa iti alegi asternuturile pentru dormitor, asa ca alege lenjeria de pat in functie de sezon.

In orice caz, lenjeria de pat nu trebuie sa fie un element pur functional, ci poate contribui si la nivel decorativ, chiar si la ambientul camerei in functie de contextul sezonier.

Iarna

Iarna temperatura exterioara scade, iar acest lucru are efect si asupra temperaturii din interior, mai ales daca ai mai multi pereti expusi sau daca stai la casa, la parter sau la un etaj inferior.

Chiar daca setezi termostatul la o temperatura ridicata sau faci focul pana incingi locuinta, specialistii in sanatate recomanda ca noaptea sa nu exageram cu caldura.

Ideal este sa dormim la o temperatura de 18-22 de grade. Acest lucru presupune lenjerie de pat mai groasa, care sa pastreze caldura corporala si sa respire.

Finetul este un material ideal, pentru ca, desi e calduros, este catifelat si nu creaza senzatii neplacute pielii. Si microfibra plusata este buna, pentru ca este moale si creeaza un microclimat cald in jurul corpului.

In perioada sarbatorilor de iarna, alege lenjerie cu model festiv, pentru a intra in atmosfera specifica sezonului.

Modelele cu brazi, fulgi de zapada, Mos Craciun si alte personaje si lucruri specifice sezonului rece, iti inspira bucuria Craciunului si a trecerii dintre ani.

Primavara

Citeste continuarea aici: Alegerea lenjeriei de pat in functie de sezon